Dagens mat

Skrivet 2010-09-29
Idag lagades det kassler med en god sås samt färsk pasta. Även om blandningen var anorlunda för mig så smakade det gott, och är något jag gärna äter igen.

dagens-mat_27sept10_2 dagens-mat_27sept10_1

0

Oväder

Skrivet 2010-09-29
Även om solen skiner så är det storm ute. Detta gör att jag inte kan se på tv för att det blir så stora störningar. Tänka sig att man kan sakna tv program så mycket xD

skog1

7

Dress code of the day
Skrivet 2010-09-23
dresscode-of-the-day-160923

5

Äntligen min!

Skrivet 2010-09-22
reach

0

Träning: rolls

Skrivet 2010-09-21

Foto: Johan Qarlsson

0

Snart är det mitt!

Skrivet 2010-09-21
Spelade Halo: Reach för första gången hos min kille i helgen. Blev helt kär! Har varit ett stort Halo fan de senaste 9 åren. Spelat alla spelen, snart läst alla böcker (det har kommit ut ny) och är fortfarande lika fast. Halo universumet är en otroligt detaljrik berättelse där man verkligen får lära känna karaktärerna och hur det stora kriget mot 'the Covenant' bröt ut och efter många år senare slutade i fred.

Strax innan människosläktet upptäckte Halo stred de mot 'the Coventant' på planeten Reach, människans sista militära planet till Jorden. Vi som följt historien innan i böckerna vet att planeten är dömd att dö, men det nya spelet Halo: Reach visar i en mer personlig och detaljrik berättelse om hur det gick till, där vi får följa 'Noble Team', en grupp av Spartans och deras strid i ett sista försök att rädda så mycket de kan.

Förtutom kampanjen så innehåller Halo: Reach även det nya multiplayer, som ska ersätta multiplayern från Halo 3. Ännu en anledning att köpa spelet. Du spelar nämligen mot folk över hela planeten; hur kul är inte det?!

Snart är alltså även jag en stolt ägare till spelet. Har beställt det för en billig peng över Internet, men hoppas att de nu inte ljög om pris och lagerstatus, då spelet verkligen har gått åt på alla fronter. Beräknar ha det hemma till torsdag. Önskar jag hade det här nu, kan inte vänta!

reach2

5

Lyckad dag för tjejerna!

Skrivet 2010-09-19
I går (lördag) var det för första gången ett Parkour Girl Jam i Uppsala, och en av de största samlingarna för tjejer någonsin! Vi hade besök av Parkour Generation som ledde oss i tre grupper, dock förstörde vädret för många (bland annat mig) som började frysa i regnet. Som tur var hade vi tillgång till en idrottsal, där träningen fortsatte till sentimmarna.

Jag hade otroligt kul och längtar till nästa träning nu!

Måste vila ett tag framöver pga. skada. Tror jag har överansträngt benen och ska uppsöka läkare inom kort.


Foto: Disa Twiggx Braun

2

Dress code of the day
Skrivet 2010-09-16
dresscode-of-the-day-160910

  • Klänning: Ellos ' ca. 200kr

  • Gillar denna klänning väldigt mycket. Köpte den på Ellos.se för cirka ett år sedan. Minns tyvärr inte exakta priset men runt detta pris var det.


1

WIP: Ansikte

Skrivet 2010-09-16
Detta kommer inte vara slutresultatet. Tänkte bara visa er hur långt jag kommit genom att endast ha konturerna synliga, med ditsatta texturer för effekt. Den är en blandning av vector och vexel som kommer vara slutresultat.

ansikte1

0

Spel: en helt annan upplevelse

Skrivet 2010-09-16
Det är otroligt hur frustrerad man kan bli över ett spel. Spelet som ska vara så omöjligt just idag är Mirror's Edge. Första gången jag spelar igenom det, och kan helt enkelt inte komma förbi ett plank mot en vägg. Huvudpersonen Faith tycker det är roligare att göra en voult över planket istället för att ta cirka två steg på den för att komma till nästa plattform. Som ni säkert förstår så väntar döden om jag inte kommer över, och då måste jag ta mig från en checkpoint en bit bort, och tro mig: kl. halv 2 på kvällen är det frustrerande!

Älskar spelet i övrigt! Grafiken är underbar, om något ljus och bländande på vissa ställen. Om man gör rätt så blir det en bra flow också. Jag är inte någon som ger upp, så det är bara att ta upp xbox kontrollen igen gissar jag. Måste ändå säga att parkour i verkligheten känns lite lättare. :) Där vet jag i alla fall att jag ska springa på planket, inte hoppa över det för att sedan dö.


mirrors edge

3

Olika webbläsare

Skrivet 2010-09-15
Jag har ingen aning om hur bloggen ser ut i olika webbläsare men jag hoppas att det inte ser helt åt helsike ut. Om du märker något som inte verkar ligga rätt eller ser rätt ut, lämna en kommentar, och gärna en Print Screen. Vill att sidan ska se bra ut för alla! :)


observera: bloggen är fortfarande under renovering.

2

Dress code of the day
Skrivet 2010-09-14

dresscode-of-the-day-140910_2

  • Smycke: JC ' ?
  • Tröja: Gina Tricot ' 299kr
  • Linne: Gina Tricot ' 99kr
  • Strumbyxor: Gina Tricot ' 99kr


1

Gamla vänner, nya möten

Skrivet 2010-09-14

Idag träffade jag en gammal vän från barndommens år, som jag även är gammal med. Hon heter Kellie och av vad jag fick se idag är lika trevlig som alltid! Även fast vi är grannar på bara några hundra meter emellan så träffas vi inte så ofta. Hon går på skola i en annan stad och jag själv arbetar hemifrån, så våra vägar korsas inte fortfarande.

Idag bestämde vi oss för att träffas i alla fall. Fick följa med på en timmes lektion på hennes skola innan vi drog och fikade. Mycket trevligt att prata med henne igen, även om det känns som att man träffat en helt ny person efter de år vi inte sett varandra. ^_^



1

Uppsala Parkour tjejer

Skrivet 2010-09-12
För ett par veckor sedan filmade vi tjejer varandra, så vi kunde se hur långt vi utvecklas i våran träning och hur långt vi kommit till nästa år. Det var en rolig upplevelse, dels för att jag aldrig sett mig själv på video när jag tränar och för att det var den första 'tjejträningen' vi hade.

Jag hoppas vi kommer ha fler av dessa tillfällen snart. Jag lärde mig verkligen mycket.



1

Kulturnatten Uppsala

Skrivet 2010-09-11
Idag börjar Kulturnatten i Uppsala 2010! Det är den första för mig så det ska bli väldigt intressant. Har såklart hört historier om att folk bara super sig fulla dessa dagar, men det är ens egna val.

Jag själv ska med några andra tjejer ha en workshop inom Parkour på Stora Torget kl. 16:00, så titta gärna förbi! Ställ frågor, testa lite hopp och var inte rädd att försöka på något nytt. Några ur Uppsala Parkour kommer även medverka i Air-wip vid Centralstationen kl. 19:00.

0

Detta med stövlar

Skrivet 2010-09-09
Stövlar1Jag som yngre var väldigt snabb med att hitta bekväma och bra skor, men på senare år har det blivit lite mer komplicerat. Nu tänkar jag mer på vädret; vilket väder ska jag ha skorna till? Vad händer om det är annat väder än vad jag trodde, kan jag ha skorna ändå? Är sulorna bra? Är de rymliga? Ser de bra ut?

Detta problem har jag som mest med vinterskor. Är alltid inne på att köpa stövlar, dock uppstår det ju lite problem då jag tänkar så långt framåt i tiden.

Idag köpte jag stövlar i storlek 36, vanligvis väljer jag 37 då jag vill få plats med extra par strumpor. Då när jag stod i affären verkade det funka bra med just 36:orna, men när jag väl kom hem så började jag såklart undra om jag valt fel ändå. Tänk om de är för trånga? De kändes bra men kanske borde jag ha valt 37 bara för säkerhetens skull? Jag har alltid valt 37 innan. Dock så säger ett suddigt minne i bakhuvudet att de var lite för stora.

Alla stövlar är såklart olika i form och storlek men jag kan inte få den där oroliga känslan att jag gjort ett dåligt val att sluta gnaga inom mig. Inte kan jag gå tillbaka med dem heller, det var svårt nog att få hem dem.

0

Klarade utmaningar

Skrivet 2010-09-08
Var på möte idag med en uppdragsgivare i några timmar. Det var mycket lärorikt att höra om deras företag och det pratades om att jag möjligen skulle göra deras företagsprofil, vilket jag tycker verkar väldigt spännande. Det kan nog bli riktigt bra!



Sedan jag gick ur gymnasiet har jag inte haft lika mycket tid till min träning men lyckades få vår "föreningsledare" att sätta in en tjejträning för idag. Konstigt nog var vi bara tre tjejer som sedan stod där redo att träna. Ibland undrar man vart alla andra tjejer tar vägen. Tror inte de alla sitter hemma och pluggar i alla fall ^^

Måste säga att denna träning var otroligt bra för mig! I och med att vi var så få så hjälpte vi varandra i lugn och ro och vi alla kom över oroligheter. Jag klarade bland annat att göra en precision cirka 8 fot, vilket för mig är väldigt långt. Det är bra att ha envisa medutövare! De låter dig inte ge upp och om du är lika envis själv så lämnar du inte platsen förrän du klarat av det åtminstonde en gång.

Jag kunde ha sått på den där bänken hela kvällen om jag varit tvungen, allt för att övervinna min osäkerhet!

Min utvärdering av skorna
+ Bra passform
+ Skönt tyg
+ Bra stöd runt foten
+ Tåskydd!

- Dåligt grepp p.g.a. hal sula

Sammanfattning:
Jag märkte redan under uppvärmningen att skorna satt väldigt bra. Foten gled inte runt i dem utan passformen gjorde att de hölls stadiga. Skorna är gjorda av ett tyg som är mjukt och lättböjligt vilket underlättar då jag inte behöver lägga ner mycket tid att gå in skorna. Dock så var greppet oroligt dåligt. Kan bero på blött gräs och sten, men det fick mig hur som helst att tappa fotfästet ett par gånger. Sulans grepp är viktigt inom parkour så det var lite tråkigt att de inte höll måttet där. De var i alla fall prissänkta, alltså billiga.

0

Livsutsikter

Skrivet 2010-09-06
Jag har som sagt tänkt att starta ett eget företag, och jag måste medge att det är det största och mest komplicerade jag någonsin gett mig in på. Ska söka hjälp hos Arbetsförmedlingen och se om de kan hjälpa mig på traven.

Har även bilskola idag efter jobbet jag gör nu. Andra gången jag ska köra där så de får ta och stå ut med att jag inte är den bästa föraren, än. ;)

0

Nya skor

Skrivet 2010-09-06
Även om jag köpte mina andra skor runt april så kände jag ändå att det var dags för ett par nya, mest för att kunna ha dem under träning utomhus. Jag syftar såklart då på parkourskor, eller vad man nu kan kalla dem :)

Jag fastnade för just dessa skor för att de hade skydd för tårna (som tar en del skada under träning).

Mönstret på skorna är någon helt ny stil för mig och det blev lite att man tittade ner på fötterna ibland och bara tänkte: "Vad är det för konstiga skor jag köpt?!". Ska låta det gå några träningar innan jag börjar klaga på dem i alla fall. Kan ju inte mesa för hur de ser ut, eller hur?

Parkourskor

0

Det första obligatoriska inlägget

Skrivet 2010-09-05
SOM NYSTARTAD BLOGG är det en självklarhet att jag presenterar mig.

Mitt namn är Sofia. Jag är just nu en cirka 20 årig webbdesigner som är på väg att starta eget företag, under samma namn. Mina intressen är många och breda, men jag är väldigt inne i parkour just nu. Det är något av en frihet för mig och det är skönt att lämna datorn ibland och ta sig ut i staden och röra på sig med sina vänner.

Det här med att skriva blogg är något helt nytt för mig och att berätta för utomstående om sina innersta tankar och vad för händelser som utspelar sig i mitt liv är något jag behöver samla mod till att göra. Även om jag kanske inte skriver så mycket om just mina innersta tankar så kommer jag att berätta om min utveckling inom parkour och formgivning.

För att inte prata på allt för mycket hela natten så säger jag godnatt och hälsar er välkomna hit igen.





Om mig

Mitt namn är Sofia och jag är en kreativ tjej på 20 år. Jag spenderar stor tid framför datorn för att skapa bland annat hemsidor och annan grafisk formgivning. Mitt andra stora intresse är parkour som jag utövar så ofta jag kan.